Home

Jaarverslag 2017

Evenementen

De bekendste toptennisevenementen in binnen- en buitenland zijn een belangrijk middel om meer mensen te laten genieten van de tennissport. Voorbeelden van deze toernooien in Nederland zijn de Fed Cup, de Davis Cup, de Ricoh Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament. Bij deze evenementen kunnen alle tennisliefhebbers worden bereikt, zowel tennissers als niet-tennissers. Door deze evenementen op de juiste manier neer te zetten, kunnen de populariteit van tennis en zichtbaarheid van de KNLTB verder worden vergroot. De KNLTB organiseerde in 2017 verschillende tennisevenementen in Nederland. In de Fed Cup en Davis Cup vonden de wedstrijden voornamelijk in het buitenland plaats. Het Davis Cupduel tegen Tsjechië vond in september plaats in Den Haag.

Davis Cup

Nederland speelde in 2017 in Groep 1. In de eerste ronde had het Davis Cupteam een ‘bye’. In de tweede ronde werd uit tegen Bosnië gespeeld en won Nederland met 3-1. Dankzij deze overwinning werd een play-off-wedstrijd voor de Wereldgroep in september afgedwongen. Tsjechië was daarin de tegenstander. In een sfeervolle Sportcampus in Den Haag werd een geweldige 3-2 overwinning behaald, een indrukwekkende comeback na een 0-2 achterstand. Nederland speelt daardoor in 2018 weer in de Wereldgroep.

Aftermovie Nederland – Tsjechië

Fed Cup

Het Nederlands team kwam uit in Wereldgroep 1. In de eerste ronde werd in en tegen Wit-Rusland met 4-1 verloren. In de play-off in april won Nederland met 3-2 van Slowakije. Dankzij deze overwinning komt het Fed Cupteam in 2018 wederom uit in Wereldgroep 1.

Aftermovie Slowakije – Nederland

Eredivisie Gemengd

De play-offs van de Eredivisie Gemengd vonden afgelopen jaar plaats bij H.L.T.C. Leimonias in Den Haag. Egeria A.L.T.A., Hangar 20 Zandvoort, Lobbelaer-Moerdijk en HLTC Leimonias gingen op 10 en 11 juni de strijd aan. H.L.T.C. Leimonias werd voor de 22ste keer kampioen van Nederland en is in 2018 wederom gastheer van de play-offs Eredivisie Gemengd.

UNIQLO Doubles Masters

Het WK rolstoeltennis voor dubbelteams, officieel de Doubles Masters, werd gespeeld in De Schaapskooi in Bemmel. Vanuit de afspraken met de Provincie Gelderland in het Sportakkoord, is dit evenement voor 2017 en 2018 naar Nederland gehaald. De beste rolstoeldubbelteams ter wereld streden in een mooie ambiance om de titels. Bij de dames won het Nederlandse duo Diede de Groot en Marjolein Buis. Bij de heren pakten Gordon Reid en Alfie Hewitt uit Groot-Brittannië na een zinderende finale de wereldtitel. Bij de quads wonnen de Amerikanen Nick Taylor en David Wagner.

Nederlandse Loterij NK Tennis

Van 11 t/m 17 december werden de Nederlandse Loterij NK Tennis in het Topsportcentrum in Rotterdam gespeeld. Zowel de valide als rolstoeltennissers streden in het enkelspel en dubbelspel. Ten opzichte van het jaar ervoor werden de wedstrijden op één baan gespeeld in plaats van twee banen. Gedurende het voorweekend vond bij TV Victoria het kwalificatietoernooi plaats in het enkelspel. Tijdens het finaleweekend werd op zondag wederom de Kampioenenparade georganiseerd (450 deelnemers). Winnaars van het toernooi werden: